Kerst 2018

Kerstbrunch dinsdag 24 december

Voorgerechten
Broodbelevenis van onze bakker Prins
Diverse broodbeleg en smeersels
Charcuterie van prachtige mooie lucht gedroogde hammen met gemarineerde vijgen, gebrande noten en rucola
Gepocheerde zalm, opgespoten met een zalmmousse gegarneerd met garnalen, koud gerookte zalm, gerookte makreel en diverse schaaldieren
Huisgemaakte vleessalade met porchetta, pompoen, krieltjes, doperwten, gedroogde tomaatjes en verse kervel
Salade met diverse gegrilde najaarsgroenten
Groninger mosterdsoep met uitgebakken spekjes en bosuitjes
Bouillon van gepofte Spaanse uien

Hoofdgerechten
Langzaam gegaarde sukade van het Groninger weiderund met zijn eigen jus en kantkoek
Lende van het Kloostervarken met een romige pepersaus
Wildstoof van het everzwijn met knolselderij, gele wortel en kastanjechampignons
Diverse gestoomde witvis met een chablissaus en verse tuinkruiden
Zalm met pappardelle, knoflook, courgette en pommodorisaus
Hartige quiche met geitenkaas, artisjok, sugarsnaps, gedroogde tomaatjes en verse basilicum
Gegratineerde witloofschotel met boerenham en geraspte oude kaas
Huisgemaakte rode kool met appel, ui en kaneel
Zoete aardappeltaart met bleu d’averne, courgette en tomaten
Geurige basmati rijst met doppertjes en bosui
Diverse gemengde groene salades

Nagerechten

Huisgemaakte tiramisu met ontbijtkoek en beerenburg
Romige rood fruit bavarois
Diverse huisgemaakte taarten van Bert
Zelfgemaakte ijstaart met diverse smaken en vers fruit

Prijzen
de kosten voor de kerstbrunch bedragen 32,50 euro per persoon inclusief koffie, thee, melk en jus d’orange.
Kinderen tot 12 jaar betalen 1 euro per levensjaar

Kerstdiner dinsdag 24 december van 18:00 tot 22:00 uur
U kunt kiezen uit een drie, vier of vijfgangen menu.
Amuse

Voorgerechten
Huisgerookte eendenborst met gemarineerde vijgen, wortelgember marmelade, chioggia bietjes en een sesamkletskop
Of
Gemarineerde tonijn met mango, komkommer en een wasabi crème
Of
Carpaccio van verschillende soorten bieten met een paddenstoelentapenade

Soepen
Bouillon van gepofte Spaanse uien met een dakje van Gruyère
Of
Bisque van rivierenkreeftjes en rouille

Tussengerecht
Op de huid gebakken Mulfilet met een krokant jasje van parmaham en saus van Vadouvan
Of
Fritata van courgette, paddenstoelen, bosuitjes en blauwschimmelkaas

Pauzecocktail
Een verfrissing van passie sorbet met bubbels

Hoofdgerecht
Gebakken tournedos gegratineerd met eendenlever en een saus van Tawny port
Of
Stoofpotje van het everzwijn met een dakje van pommes dauphine
Of
Gebakken kabeljauw met een crème van risotto, jus van rivierkreeftjes en gebrande amandelen
Of
Fregola met courgette, doperwtjes en geitenkaas

Nagerecht
Gepocheerde peer gevuld met een crème van bleu d,averne, vijgenmarmelade en walnoten
Of
Grand dessert; een diversiteit van verschillende desserts

Prijzen
3-gangenmenu €39,50
4-gangenmenu €46,50
5-gangenmenu €52,50
Pauzecocktail € 6,75