over blauwestad

Doar woar ik gebor’n bin,
doar woar ik de mens’n ken,
mien Grunniger Land.

Deze tekst van Ede Staal beschrijft natuurlijk ons prachtige Oldambt. Ondanks dat het project Blauwestad nog niet bedacht was toen Ede Staal in 1986 overleed. Twee jaar na zijn dood in 1988 werd de eerste aanzet gegeven voor het project dat zelfs de New York Times haalde en de gemoederen nog jaren lang bezig zou houden.

In een landschap waar vroeger graan werd verbouwd ligt sinds 2005 het Oldambtmeer. Op 12 mei 2005 draaide koningin Beatrix de waterkraan open en ontstond het 800 hectare grote meer, met aan de rand 350 hectare natuurgebied, met o.a. een uniek stuk hoogveen. Ondanks dat pas een klein deel van de geplande huizen gebouwd is in Blauwestad, is het een uniek gebied om te recreëren. Rondom het Oldambtmeer zijn fiets- en wandelpaden aangelegd met prachtige vergezichten over het Oldambt. Daarnaast is het meer, zowel aan de noord als aan de zuidkant, via vaarroutes ontsloten zodat het gebied ook van buitenaf per boot bereikbaar is.

Wij nodigen u graag uit om te komen recreëren in dit unieke gebied met rust ruimte en vergezichten en met uiteraard een kopje koffie of een goed glas wijn bij Azzurro eten & drinken.